RSS a ATOM feed

SmartEmailing umožňuje načítání článků z vašeho webu do kampaně pomocí RSS a ATOM feedu. Je to dynamicky generovaný soubor na webu, ve kterém jsou obsaženy různé záznamy, např. název článku, autor, datum vydání článku atd. 

Jak to funguje?

Ve SmartEmailingu najdete funkci RSS feedu v záložce Kampaně > Feedy, kde následně zvolíte + Přidat nový feed. V záložce "Typ feedu" vyberte v tomto případě "Články - RSS 2.0", viz. obrázek č.1. Je nutné, aby váš web umožňoval RSS feed. V případě, že používáte WordPress, je nezbytné si naistalovat RSS plugin. Jakmile Váš web disponuje RSS, získáte potřebnou URL adresu feedu, kterou vložíte do záložky "URL feedu".

Feed se synchronizuje - bude tedy označen zelenou barvou a datem poslední aktualizace.

YouTube feed

Do svých e-mailových kampaní můžete vkládat i videa ze svého YouTube kanálu. Při vytváření feedu u volby jeho typu zvolte typ feedu "Články - Atom 1.0"  (obrázek níže). Ten se vkládá do prvku "Video".

Následně je potřeba vložit URL feedu Vašeho YouTube kanálu. YouTube Vám poskytne ID Vašeho kanálu, které stačí poté doplnit do této URL adresy za znaménko = (rovná se):    https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=

ID Vaše YouTube kanálu najdete ve svém účtu v rozšířeném nastavení (obrázek níže).

Stačí jej pak doplnit do URL adresy, která může vypadat takto:   https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=UCDLTKJHuE3uVmg_YSZdJS3Q

V tomto případě se jedná o YouTube feed našeho SmartEmailingového kanálu a slouží pouze pro názornou ukázku!

Nastavení ve Smart editoru

Tuto funkci lze použít v šablonách " Základní plná" a " Základní Prázdná" pomocí samostaného prvku/elementu " Články - RSS" ( obrázek č.2). Pokud budete chtít tento prvek doplnit do své stávající šablony/e-mailu, stačí napsat na naši podporu podpora@smartemailing.cz, my Vám jej rádi doplníme. V případě, že budete chtít používat YouTube feed v e-mailu, tak použijete prvek v editoru " Články - RSS s obrázky".

Pro vložení článku do prvku použijte ikonku "tužky" (obrázek č.3). Poté stačí do pole s vyhledáváním napsat část názvu článku, který chcete, aby byl vložen do e-mailu.

Jak můžete RSS články odebírat?

Pokud na webu najdete ikonku RSS, stačí na ni ve webovém prohlížeči kliknout a obsah RSS zdroje se vám zobrazí. Pro sledování RSS zdrojů slouží tzv. čtečky. Jedná se o programy nebo doplňky webového prohlížeče, do kterých si můžete přidat hned několik odkazů na RSS výstupy z různých webů podle toho, jaké informace chcete sledovat. RSS čtečka pak průběžně stahuje a obnovuje data z těchto RSS kanálů a pokud zjistí, že se v nich objevil nějaký obsah, upozorní Vás na to. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme