Integrace s LeadBox

LeadBox je jednoduchý a efektivní nástroj pro sbírání e-mailových adres z vašich www stránek formou vyjíždějícího formuláře, který si můžete editovat a zvolit i umístění na svých stránkách. Je zcela zdarma, kdy jej můžete používat i samostatně, případně propojit a vše automatizovat se SmartEmailingem. Níže si ukážeme jak na to.

Nastavení

SmartEmailing

Prvním krokem je si nejdříve vytvořit  účet na SmartEmailingu. V administraci SmartEmailingu vyplníte všechny potřebné údaje v záložce Můj účet > obecné nastavení. V této záložce se rovněž nachází záložka API klíč, kde si vygenerujete potřebný tzv. API token/klíč, který následně budete potřebovat v LeadBoxu společně s uživatelským jménem (e-mailová adresa, na kterou máte založen účet ve SmartEmailingu) k integraci obou aplikací mezi sebou. Jak takový API klíč vytvořit se můžete dočíst zde.

LeadBox

Po přihlášení do svého účtu v LeadBoxu kliknete v pravém horním roku na ikonku "panáčka" viz. obrázek č.1. a zvolíte možnost SmartEmailing.

Do pole Přihlašovací jméno vložíte svou e-mailovou adresu, na kterou máte založen účet ve SmartEmailingu. A do pole API klíč vložíte vygenerovaný API klíč ze SmartEmailingu. 

Pro ověření, že integrace mezi aplikacemi proběhla v pořádku si ověříte ve SmartEmalingu v záložce Můj účet > API klíč, kde u vytvořeného nového API klíče bude ve sloupci "Naposledy použitý" svítít datum a čas aktualizace zeleně viz. obrázek č.3.

Při vytváření v LeadBoxu, každého vyjíždějícího formuláře se následně i volí seznam kontaktů, do kterého budete chtít, aby získané adresy vám končily ve SmartEmailingu (SE). Jakýkoliv seznam si vytvoříte v SE, tak díky propojení obou aplikací pomoc API klíče, uvidíte všechny seznamy kontaktů i v LeadBoxu.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme