Trigger pro rozesílku k svátkům a narozeninám

Náš TIP: Triggery vyžívejte v automatizaci, ve které je nahrazuje Operátor "Podmínka". Díky ní můžete nejen zasílat rozesílky na základě událostí (svátek, narozeniny), ale také kontakty velmi jednoduše, přehledně, mnohonásobně, a hlavně na jednom místě třídit. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chováni svých uživatelů (např. dokončení objednávky), zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené automatizační scénáře.

Tato funkce Triggeru umožňuje např. odesílku na základě data, která je vhodná právě k automatické odesílce e-mailu k svátku nebo narozeninám, pokud u svých kontaktů tento údaj evidujete. U svátků vám stačí mít vyplněné křestní jméno dle CZ nebo SK kalendáře, tím získáte rovnou i datum svátku. V případě, že chcete posílat přání k narozeninám, musíte daty narozenin disponovat.

Ke správě Triggeru se dostanete přes Smart Kampaně - > Triggery. Zde stisknete “+ Vytvořit nový trigger”.  Zadáte název pro Trigger a dále nastavíte možnost “Spustit na základě pole s datem”.

U triggerů se vám zobrazí třetí možnost Datum (vlastní pole), jakmile budete mít pod svým účtem vytvořené vlastní pole na datum. Může to být například datum registrace klienta.

Pokud jste nastavili tento krok, objeví se vám nastavovací nabídka této funkce, ve které nejprve:

■      vyberete, na základě kterého pole má Trigger brát informaci o datech

■      zvolíte seznam, kterého se bude tato časová událost týkat

■      určíte možnost opakování (např. pro svátky a narozeniny pravděpodobně zvolíte Ročně, aby se akce uskutečnila při každém výročí data)

■      a v posledním kroku nastavíte hodinu odesílky

Dále vyberete volbu “ Poslat emailovou kampaň”, což následně otevře nabídku, kde zvolíte ze seznamu vaši připravenou kampaň k zamýšlenému účelu, případně pozměníte přednastavené údaje o odesilateli této kampaně (tyto údaje se přednastavují na základě informací ve vašem profilu účtu).

Pokud máte vše nastaveno, stačí se rozhodnout, kdy Trigger aktivujete a poté ji uložíte. Po uložení se vám zobrazí přehled vašich Triggerů, kde můžete vidět, v jakém stavu se aktuálně právě nachází.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme