Personalizace e-mailů podle křestního jména, příjmení a pohlaví

E-mail, ve kterém oslovíte příjemce jeho jménem, vytváří osobnější dojem. A jakým způsobem si můžete personalizovat vaše e-maily ve SmartEmailingu (SE)? Pokud vaše podnikání nedovoluje oslovovat vaše klienty křestním jménem, máte teď i možnost je oslovovat je dle příjmení a pohlaví. Vše si názorně ukážeme v této nápovědě:

Oslovení křestním jménem

V základu je zde systémové vlastní pole " Oslovení", do kterého se automaticky při importu, a při získání kontaktu přes webový formulář, doplní 5. pád křestního jména. Pokud budete mít v databázi sloupec s křestními jmény, tak k nim při importu získáte i oslovení (Karel -> Karle). U slovenských jmen zůstává oslovení v 1. pádu. Zároveň se doplní díky křestnímu jménu i datum jejich svátku a pohlaví. 

Jakmile jste už ve fázi, kdy máte nějaké oslovení u kontaktů vyplněno, přejděte do samotné editace e-mailu a označte kurzorem místo, kam chcete zvolené oslovení vložit. Poté vyberte vlastní pole “ Oslovení” z tabulky napravo od editoru, což se v textu projeví jako slovo ohraničené dvojitou složenou závorkou, např. systémem předdefinované pole pro oslovení křestního jména vypadá takto: {{df_salution}}

Zde je ukázka vložení vlastního pole pro HTML editor:

Pokud své pole v seznamu napravo od editoru nevidíte, usnadněte si hledání rolovacími šipkami nahoře nebo dole v tomto seznamu, dokud nenaleznete příslušné pole.

Zde je ukázka pro vložení vlastního pole pro Smart editor:

V nabídce si vyberete vlastní pole u kontaktu "Oslovení podle křestního jména".

Tímto máte hotovo a zbývá vám nastavení už jen zkontrolovat. Testujte pomocí ostré odesílky na váš testovací seznam, jelikož v odesílce pomocí náhledu nefungují odkazy, defaultní nastavení systémových polí ani vlastních polí či e-mailová patička.

Oslovení podle příjmení a pohlaví

Princip oslovení je úplně totožný jako podle křestního jména. Pouze se budou používat jiná vlastní pole, která mají jiné defaultní označení. 

Vlastní pole s názvem "Oslovení podle pohlaví" má defaultní nastavení {{df_salutiongender}} a jeho význam znamená "Vážená paní/Vážený pane" právě podle pohlaví kontaktu, které se získává dle křestního jména.

Vlastní pole s názvem "Oslovení podle příjmení" má defaultní nastavení {{df_salutionsurname}} a bude vám skloňovat příjmení toho správného oslovení tj. Nováku, Svobodo, Kratochvílová...

Vkládání oslovení do e-mailu se provádí stejně, vždy přes menu vlastní pole jak u oslovení s tím, že z nabídky polí u kontaktu si vybíráte dle oslovení podle pohlaví a poté dle příjmení.

Proto Váš e-mail následně může při vytváření vypadat takto, viz. obrázek níže. Pokud nemáte žádné jméno či příjmení u kontaktu a budete používat vlastní pole na oslovení v e-mailu, u koncového příjemce se zobrazí pouze prázdný bílý pruh, protože váš kontakt neobsahuje žádné informace, které se mají zobrazit v e-mailu. A naopak, pokud je máte, u každého příjemce se zobrazí jeho správné oslovení.

V detailu u každého kontaktu si můžete zkontrolovat správnost jeho oslovení. Případně pomocí tlačítka "Upravit" můžete provést ruční editaci informací u kontaktu. Díky tomu, že máte u svých kontaktů jméno a příjmení, získáte mnoho dalších informací a možností, jak lépe a efektivněji komunikovat se svými klienty a vytvářet důvěru a vztah mezi vámi.

Je zde i možnost zpětného doplnění. Pokud si nejste jisti, že vaše kontakty obsahují datum svátku, oslovení a pohlaví, můžete u každého seznamu kontaktu za pomocí tlačítka " Akce" zvolit možnost "Doplnit svátky, oslovení a pohlaví" viz. obrázek.

VELMI důležitá informace pro Vás, kteří již máte kontakty v databázi a rádi byste měli u kontaktů doplněné oslovení dle pohlaví a příjmení bez nutnosti nového aktualizačního importu, kde se údaje nově načtou je možnost ručně u každého seznamu kontatků přes položku Akce zpětně doplnit oslovení, pohlaví i datum svátku viz. obrázek níže.

Skriptování

Pokud chcete použít pokročilou funkci aplikace, s jejíž pomocí můžete různým příjemcům e-mailu zobrazovat z jedné e-mailové kampaně různý obsah, a to za podmínek, které si nadefinujete, i to ve SmartEmailingu jde. Konkrétně pomocí skriptování.

V případě dotazů jsme Vám plně k dispozici na adrese podpora@smartemailing.cz

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme