Tvorba textového odkazu v kampani

Odkaz (neboli přesněji hypertextový odkaz) je část textu, obrázek nebo jakékoliv místo, které je provázáno s jinou stránkou na serveru, či kdekoliv na internetu. Umožňuje tedy po jeho odkliknutí myší přesun na odkazovanou URL adresu (např. www.smartemailing.cz).

Abyste zároveň neměli v textu nevzhledné řetězce znaků typu http://www.smartemailing.cz/…, které nemají rády ani antispamové služby poštovních programů (díky předponám http, či www), je velice vhodné odkaz skrýt pod zástupný text, což může ve výsledku vypadat např. takto: "...Více informací naleznete  ZDE."

Ukážeme si nyní, jak jej v kampani v textu vytvořit, což lze dvěma způsoby, protože máme ve SmartEmailingu možnost využít dvou druhů editorů kampaní -  HTML editorSmarteditor (podrobné návody k nim naleznete v odkazech)

1) Odkaz v HTML editoru

Předpokládejme tedy situaci, kdy už jste v HTML editoru a chcete vložit nějaký odkaz.
Toho docílíte tím, že si předem připravený text v kampani označíte kurzorem myši a poté v liště nástrojů klikněte na ikonu řetězu .

Po kliknutí se vám otevře toto nastavovací okno:

Kurzor bude již přednastaven v poli pro URL, které čeká na vyplnění žádoucí adresy, např. www.mojestranka.cz. Poté kliknete na zelené tlačítko OK a máte hotovo. Pokud by to byla poslední potřebná úprava v kampani, nezapomeňte tuto změnu nějakým způsobem uložit jedním z tlačítek, které se vám nabízejí pod editorem.

2) Odkaz ve Smarteditoru

Princip tvorby v tomto editoru je naprosto stejný, jen se k němu proklikáte jinak vypadajícími prvky, které uvádíme níže.

Označte si text a klikněte v liště nástrojů na ikonu řetězu. Pokud chcete zvýraznit odkaz i podtržením, je třeba v přilehlé liště nástrojů zaktivovat tlačítko podtržení.

V následující tabulce se vám v poli Text odkazu objeví ten text, který jste si předem označili. Do Adresy odkazu vepište URL stránky, na jakou chcete klienta odkázat (např.www.mojestranka.cz). Po kliknutí na zelené tlačítko Ok se odkaz uloží.

Všechny odkazy vytvořené ve Smarteditoru si můžete kontrolovat a zároveň upravovat v pravé liště stránky, a to v záložce ODKAZY.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme